Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Munkám során évek óta azt tapasztalom, hogy nagyon sokan szinte rosszul vagytok, ha a hivatalban azt mondja az ügyintéző, hogy intézzétek adott ügyet az ügyfélkapun keresztül. Ennek több oka is lehet:

Nem ismered a felületet, lehetőséget – itt az alkalom, hogy az alapokat megismerd 4 videón keresztül.

Állandóan rossz a rendszer, mikor épp ügyet szeretnél intézni -igen, sajnos igaz, sokszor rossz, nem elérhető a rendszer, főleg bevallási időszak  utolsó napjain, óráiban. Elárulom, amíg most készítettem a felületeken a videókat, csak úgy hasított, nem volt vele semmi gond. 😉

Van könyvelőd, és úgy gondolod, nem kell neked ezzel foglalkoznod. – Ez is egy érv, viszont úgy gondolom vannak olyan dolgok, amik nem tartoznak a könyvelődre, nem asszisztensed, hanem könyvelőd, tehát a magánügyes dolgaidra pont jó, ha tudod, hogy kell használni az ügyfélkaput. Természetesen, ha végleg feladod, hogy te csináld a saját dolgaidat, akkor kereshetsz embert arra, hogy megcsinálja, de ne csodálkozz, ha ezért pénzt fog kérni, amit te ingyen is megoldhatnál magadnak. 😉

 

Miről lesz szó az elkövetkező 8 napban?

1.  Ügyfélkapuról általánosságban beszélek.

2. Megtudhatod, hogyan kérjél TEL pinkódot, hogy telefonon is tudjál ügyet intézni.

3. Megmutatom, hogyan tudsz családi pótlékot igényelni az ügyfélkapus regisztrációddal.

4. Megismeheted, melyek a leggyakoribb felületek, amiken tudsz intézkedni.

5. Bemutatom az adóigazolás igényléséhez az IGAZOL nyomtatványt.

6. NAV adófolyószámlát is le tudsz kérni ezután.

7. eeszt portálon megmutatom az önrendelkezés lehetőségét, és kicsit bemutatom a felületet.

8. Az önkormyányzati portál megismerésére is szükséged lehet akár vállalkozóként, akár magánszemélyként.

 

 Itt a felületen, ha regisztrálsz, vagy belépsz, a videó alatt lesznek apró feladatok, amikkel segíteni szeretnélek, hogy az elmondottak alapján tudjál ismerkedni a lehetőségekkel.

(SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: Sajnos az első 4 leckéhez írt hozzászólások nem látszódnak a felületen (nem tudom miért nem), ezért aki szeretne írni, itt tegye meg a főoldalon! Köszönöm! )

Jó munkát kívánok!

Zsoldos Zsuzsa

adotanoda.hu